Over BlueSky Art

Al in het jaar 2000 schrijft Angie zich in bij de KvK met een grafisch ontwerpburo. Toen nog onder de naam BlueSky Design, waar voornamelijk prille basic websites worden gemaakt.

Dit wordt een aantal jaren daarna opgezegd, maar de naam komt terug in 2006 als het nieuwe reisbureau BlueSky Holiday Design. Het grafisch ontwerpbureau komt in hetzelfde jaar ook weer te voorschijn, als BlueSky Art.

BlueSky Art maakt eerst voornamelijk websites, maar ook logo's, flyers, menu's, business cards, brochures en posters. De klanten bevinden zich over het algemeen in Dahab, Egypte, waar Angie op dat moment woont. Zo wordt het logo van King Safari (woestijnsafari's) door Angie ontworpen en nog steeds (zelfs na ruim 10 jaar) gebruikt.

In Egypte wordt tevens de eerste hand gelegd aan de Afrika-geinspireerde poppetjes, die later onder "African-ish" gaan vallen. Deze schilderijtjes werden verkocht in winkels van vrienden, meestal aan toeristen. BlueSky Art heeft in Dahab ook vele andere schilderijtjes gemaakt voor decoraties in winkels, en zelfs een heel groot gordijn tegen de zon.

In 2010 verhuisd Angie weer terug naar Nederland en worden de pre-Boemel poppetjes bedacht en uitgewerkt. De schilderijtjes worden verkocht op markten, Comiccon's en via de Etsy winkel.
Vrienden in Egypte willen de schilderijtjes ook in hun restaurant, en de poppetjes gaan internationaal!

In 2015 verhuist Angie naar Los Angeles om daar te werken als tourdirector voor de grootste touroperator van de Verenigde Staten. Zij moest daar al haar informatie die tijdens de tours verteld moest worden aan de passagiers, zelf opzoeken (dit kregen ze dus NIET vanuit het kantoor mee). Toen Angie weer in Nederland was, na 8 maanden USA, had zij deze informatie nog steeds bij zich natuurlijk. Omdat ze het zonde vond om er niets mee te doen, begon ze in 2016 met schrijven van het ruim 400 pagina's tellende reisboek "Guidebook through Wild Wild West", wat in 2018 voor het eerst werd uitgegeven via Amazon KDP.

In 2019, inmiddels 20 jaar na de eerste krabbeltjes van een pre-pre-Boemel, komt het eerste kinderboekje uit "Boemel.. in Europa".

Na dit eerste boekje volgen er snel meer en de overige activiteiten van BlueSky Art worden gesloten. Wat betekent dat er geen websites of andere grafische dingen meer gebeuren. BlueSky Art richt zich vanaf dan voornamelijk op de ontwikkeling (schrijven, illustreren en uitgeven) van allerlei boeken, en alles wat daarbij hoort, met Angie als eigenaar, illustrator en auteur.

NieuwsFree CSS Templates

MERCHANDISE oftewel LEKKER SHOPPEN!

We hebben sinds kort een nieuwe webshop geopend met allerlei leuke spulletjes, kleding en woondingen.
Het Boemel karakter is vaak terug te vinden en ook zijn er super leuke shirts van de Creative Coaching serie te koop.

Alle merchandise wordt via Etsy verkocht, met super lage verzendkosten, dus hartstikke leuk om te kijken voor Sinterklaas of Kerst.

Kijk snel! SHOPPEN!

Contact

Uitgeverij BlueSky Art (postadres)
Steegoversloot 231
3311 PN Dordrecht

Pers
Contact en voor het aanvragen van (digitaal) beeldmateriaal:
pers@blueskyart.nl

Boekhandel
Verkoop nationaal en internationaal:
verkoop@blueskyart.nl

Social Media

Instagram Facebook Facebook
  NL ENG

Disclaimer

Privacy Statement